Nordline Hangars

Kas hall vajab ehitusluba?

Üle 60 m² ehitisealuse pinnaga uue halli püstitamiseks on vaja ehitusluba. Kuni 60 m² halli puhul sõltub nõue ka kõrgusest: üle 5 m kõrgune hall vajab samuti ehitusluba.

Mõõdetakse ehitisealust pinda

Loa vajadust hinnatakse ehitisealuse pinna järgi ehk selle järgi, kui suure ala hoone maapinnal katab. Kasutatav põrandapind või sisemõõdud ei ole selle hindamise aluseks.

Mis veel mõjutab nõudeid

  • Kinnistu sihtotstarve, detailplaneering ja projekteerimistingimused.
  • Kaugus naaberhoonetest ja tuleohutuskujad.
  • Kaitsevööndid, näiteks vee-, tee- või muinsuskaitse vöönd.
  • Halli kasutusotstarve ja selles viibivate inimeste arv.

Ka loavaba hall peab nõuetele vastama

Kui teatist ega luba vaja ei ole, kehtivad ikkagi planeeringu, ohutuse ja ehitustehnilised nõuded. Enne tellimist küsi kohalikust omavalitsusest, millised tingimused sinu kinnistul kehtivad.

Ehitisealune pind ja kõrgusÜldreegel uue mitteelamu püstitamisel
Kuni 20,0 m² ja kuni 5 mTeatist ega ehitusluba ei ole vaja; muud nõuded kehtivad.
Üle 20,0 kuni 60 m² ja kuni 5 mEhitusteatis ja ehitusprojekt.
Kuni 60 m² ja üle 5 mEhitusluba.
Üle 60 m²Ehitusluba.

Tabel ei asenda kinnistu ja kavandatud kasutuse kontrolli.

Allikad: Ehitusseadustik § 38 lg 2 ja lisa 1 (Riigi Teataja).

Järgmine samm

Aitame selgitada sinu kinnistu nõuded ja koostada vajaliku projekti.

Küsi pakkumist